lackförsegling på en BMW

Lackförsegling ger det bästa skyddet för billackering

En ren bil som behåller sin lyster är en dröm för de flesta bilägare. Traditionell ytbehandlas bilar med vax för att hålla dem så ren som möjligt – så länge som möjligt. En närmare titt på bilbeläggningar visar att det bästa skyddet för billack skapas med lackförsegling. Detta lackskydd för bil skyddar bilens färg från smuts, repor och slitage.

Skydd av billackering: priser, hållbarhet och mer

lackförsegling som lackskydd för bil på en röd bile

Lackförsegling som ett lackskydd på bilen är den starksta lösning.

Bilägare söker vanligtvis efter en beläggning som erbjuder för långsiktigt skydd och behåller bilens återförsäljningsvärde utan att kräva underhåll. Bilister väljer vanligtvis vaxning eftersom den är det billigaste alternativet. Dock är den inte alltid det bästa.

Priser för vaxning börjar från 1200 kronor men vaxen måste appliceras åtminstone två gånger om året. Hårdvaxning skiljer sig inte mycket från den vanliga vaxningen – den är bara dyrare och appliceras en gång om året.

Lackförsegling är det senaste alternativet för lackskydd för bil. Den är också det starkaste och långsiktigaste skyddet för billackering . Många tillverkare garanterar att lackförseglingen fungerar åtminstone tre år innan den behöver ett nytt lager. Lackförsegling är tillgänglig från 2500 kronor men kvalitetsprodukter och experttjänster kostar ofta mer. Dessa billackering priser beror på hållbarheten – en lackförsegling för ett år är billigare än ett lackskydd för fem år.

Vaxning, hårdvaxning och lackskydd för bil i jämförelse

I nedanstående tabell finns det ett översikt av billackering priser och kostnader av vaxning. Där hittar du också en jämförelse av hållbarheten av de olika produkterna.

Lackskydd för bilPriserHållbarhet
VaxningFrån 600 kr3 – 6 månader
HårdvaxningFrån 1300 kr12 månaden
LackförseglingFrån 2500 kr1 – 5 år

OBS! Dessa priser för billackering och de andra behandlingarna är bara vägledande, och de faktiska kostnaderna kan skilja sig från vår prisuppskattning.

Skaffa det bästa lackskydd för bil – produkter i Sverige

Trots att lackförsegling är en ganska ny lösning, finns det många olika produkter i Sverige. Varje produkt har egna unika egenskaper men de har också något gemensamt:

  • Skyddar billackering från smuts och repor – Lackskydd för bil bildar en tät och hård film på ytan.
  • Förbättrar glans – lackförsegling är en klar och glänsande lösning.
  • Gör ytan lätt att rengöra – Om du letar efter en lösning som gör det lätt att tvätta bilen, är lackförsegling en bra ide. Lackförsegling är beständig mot kemikalier.
  • Skyddar mot färgförändringar – UV-strålar påverkar inte beläggningen.

Innan man köper lackskydd för bil, är det viktigt att veta att den det kan vara dyrt och det är inget gör-det-själv- projekt. Dock är dessa inga nackdelar:

  • Billackering pris – lackförsegling kan vara dyrt om den jämföras med andra bilskyddsprodukter.
  • Inget DIY-projekt – Att applicera lackförsegling kräver yrkeskunskaper och noggrann förberedelse. Därför är det bättre att låta ett proffs göra jobbet. Utan korrekt förberedelse brukar resultatet bli sämre än om det inte finns något lackskydd på billackeringen.

Keramisk lackbehandling på bilar och populära produkter

Ett lackskydd för bil är oftast en lackförsegling som baseras på nanoteknologi. Dessa nanoförseglingar repellerar vatten och smuts för att öka hållbarheten av ytan.
I tabellen nedan finns det några lackförseglingsprodukter som säljs och appliceras i Sverige. Priserna är givit innehållande installering av produkten.

LackförseglingBillackering priser (Rek.)Hållbarhet
Perma5ive Ceramic Coating – nya bilar (nyare än 6 månader)3700 kr5 år (ofta 5 års garanti)
Perma5ive Ceramic Coating – gammla bilar (älder än 6 månader)5000 kr5 år (ofta 5 års garanti)
MAFFRA’s PP 12 månaders lackförsegling3500 – 4800 kr12 månader

OBS! Dessa billackering priser är bara uppskattningar och de faktiska kostnaderna kan skilja sig från vår översikt.

För ytterligare information om keramisk la eller andra skydd för billackering , tveka inte att kontakta oss!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *