Ytbehandling av trä

Skydda trä med träytbehandling

För skydd och en träyta som håller länge är det viktigt att använda träytbehandling. Ytbehandlingen används som ett skyddande lager mot väder, vind och/eller åldrande av material och ytor. Efter applicering, skadas inte ytorna längre av vattenrester, mossa eller alger. En annan fördel är att efter behandling, behöver ytan inte att rengöras lika ofta som tidigare.

Alla typer av trä är lämpliga. Men, appliceringen kan skilja sig för olika slags trä. Behöver du råd? Tveka inte! Kontakta oss!

Träytbehandling med olika ändamål

Ytbehandling av trä är inte bara tänkt att skydda träets yta, det har även en viktigare funktion som brandskydd med brandskyddsfärg för trä.

Därefter kan trä även behandlas med beläggning som innehåller epoxi eller polyuretan. Epoxi används speciellt för att ge en fin glansig effekt och för att skydda träet från vatten och repor. Polyuretan erbjuder å andra sidan ett mycket starkt men elastiskt skyddslager mot alla väderförhållanden och annan påverkan.

Dessutom kan träytbehandling också innehålla halkskyddsfunktioner som kan vara bra för hala ytor såsom golv, trappor och uteplatser.

Lokala företag som utför ytbehandling av trä

Hitta lokala träföretag i tabellen nedan. Kunde du inte hitta det du letade efter? Kontakta oss!

Företagsnamn
Adress

De bästa gör-det-självprodukterna för ytbehandling av trä

Om du tänker göra jobbet själv, rekommenderar vi följande produkter:

Produkt- och beläggningstyp
Pris (rek. cirkapris), storlek och beräknad täckning

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *