pulverlackering med färger för elektrostatisk beläggning

Pulverlackering för extrem hållbarhet

Pulverlackering är ett alternativ till vanlig målning med flytande färg, det är ett slags torrt pulver som främst används för metallytor. Men med nyare innovationer, kan värmekänsliga material såsom plast och trä också leckeras med pulver.

Den huvudsakliga skillnaden mellan pulverlack och vanliga färger är att pulver inte kräver lösningsmedel för att behålla bindemedel och filler i en flytande form. Det gör det mer miljövänligt än de flesta vattenbaserade flytande färger.

Ekonomiska fördelar med pulvermålning

  • Snabbare applicering och kortare härdningstid jämfört med flytande färg.
  • Pulverlackeringsprocessen är enkel att automatisera.
  • Överskottspulver kan samlas upp och återanvändas.

Hur fungerar pulverlackering? – färger för elektrostatisk beläggning

pulverlackering färger

Pulverlackering erbjuder nästan oändliga möjligheter – den är tillgänglig i många färger ocg finisher.

Pulvermålning är miljövänlig och ekonomisk, men hur fungerar pulverlackering egentligen?

Pulvermälningsprocessen består av tre steg, ytförbehandling, lackering och härdning. Förbehandling av substrat omfattar avsköljning, sandblästring, avfettning och behandling av substratet med primer.

När substratet har förbehandlats kan pulvret appliceras. Pulverlackering är en elektrostatisk beläggningsprocess och pulvret finns i många färger och finish. Darför finns det nästan oändliga möjlikheter med pulverlack.

Efter att pulvret har applicerats på substratet, ska det härdas i en pulverbeläggningsugn som ”bakar” beläggningen och omvandlar pulvret till ett jämnt, hårt ytskikt.

Tjänster i Göteborg, Uppsala och annanstans

Det går inte alltid att pulverlackera internt. Lyckligtvis finns det flera pulverlackeringsföretag nära dig! Om du letar efter ett företag som gör pulvermålning i ditt område, se vår översikt. Om du sökar på företag i Stockholm, kan du hitta de här.

Om du vill veta mer om pulver, lackering, och tillhörande tjänster och kostnader, tveka inte att kontakta oss. Våra ytbehandlingsexperter är redo att hjälpa till!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *